Kookmodus. Je scherm blijft aan.

Zacht en luchtig vegan bananenbrood

Heb je aan het einde van de week bananen over of heb je speciaal voor dit moment bananen bewaard? Als je bananen bruin zijn, zijn ze perfect voor dit bananenbrood! Minimale ingrediënten, maximaal resultaat.

Op deze pagina vind je:

Simply Recipes Easy Banana Bread LEAD 2 2 63dd39af009945d58f5bf4c2ae8d6070

Dit bananenbrood is de publieksfavoriet

Bij ons thuis gaan de bananen altijd gemakkelijk op, aangezien wij ze bijna elke dag in onze smoothies doen. Lekker, maar niet handig als je zin hebt om te bakken.

Gelukkig wordt bij mij op kantoor vaak te veel fruit besteld en wil er nog weleens een verzameling bruine bananen ontstaan. Die neem ik dan mee, vaak na subtiele hints van collega’s, om de volgende dag met bananenbrood op werk te komen. Zo maak je vrienden.

De eerste keer viel de cake zo in de smaak, dat 6 collega’s om het recept vroegen. Inmiddels is het ook bij andere mensen geen geheim meer, dus wordt het tijd om het hier te delen.

Bak, geniet en vergeet het niet te delen met je favoriete mensen!

Ingrediënten

Bak jouw bananenbrood in 7 stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190Cº.

  2. Mix het lijnzaad met het kokendhete water, zet aan de kant terwijl het een papje wordt.

  3. Pureer de bananen met een vork of handmixer in een kom, voeg de olie en suiker toe en mix.

  4. Voeg het lijnzaadpapje toe en mix.

  5. Doe nu de bloem, bakpoeder en bakingsoda erbij en meng het geheel met een spatel.

  6. Nu kun je de chocolate chips, rozijnen of stukjes (geschilde) appel er doorheen spatelen. Kies zelf hoeveel, ik ga vaak voor een handvol.

  7. Giet alles in je bakvorm en bak in de oven voor 45 tot 50 minuten. Laat daarna ±20 minuten afkoelen voor je een stukje afsnijdt. Eetsmakelijk!

Tip: als je kiest voor rozijnen, voeg deze dan toe aan je lijnzaad en kokend water (stap 2). Dan kunnen de rozijnen zacht worden voor je ze toevoegt aan het beslag!

Bekijk hier mijn andere bakrecepten.

Meer recepten arrow_circle_right