Dit bananenbrood is de publieksfavoriet
Bij ons thuis gaan de bananen altijd gemakkelijk op, aangezien wij ze bijna elke dag in onze smoothies doen. Lekker, maar niet handig als je zin hebt om te bakken.
Gelukkig wordt bij mij op kantoor vaak te veel fruit besteld en wil er nog weleens een verzameling bruine bananen ontstaan. Die neem ik dan mee, vaak na subtiele hints van collega’s, om de volgende dag met bananenbrood op werk te komen. Zo maak je vrienden.
De eerste keer viel de cake zo in de smaak, dat 6 collega’s om het recept vroegen. Inmiddels is het ook bij andere mensen geen geheim meer, dus wordt het tijd om het hier te delen.
Bak, geniet en vergeet het niet te delen met je favoriete mensen!
Ingrediënten
Bak jouw bananenbrood in 7 stappen
Verwarm de oven voor op 190Cº.
Mix het lijnzaad met het kokendhete water, zet aan de kant terwijl het een papje wordt.
Pureer de bananen met een vork of handmixer in een kom, voeg de olie en suiker toe en mix.
Voeg het lijnzaadpapje toe en mix.
Doe nu de bloem, bakpoeder en bakingsoda erbij en meng het geheel met een spatel.
Nu kun je de chocolate chips, rozijnen of stukjes (geschilde) appel er doorheen spatelen. Kies zelf hoeveel, ik ga vaak voor een handvol.
Giet alles in je bakvorm en bak in de oven voor 45 tot 50 minuten. Laat daarna ±20 minuten afkoelen voor je een stukje afsnijdt. Eetsmakelijk!
Bekijk hier mijn andere bakrecepten.