Kookmodus. Je scherm blijft aan.
Sticky chili tofu noodles
Heb je deze week zin in een echt lekker recept met een smaak die je in Nederland niet elke dag proeft? Probeer dan eens deze sticky chili tofu noodles. Zoet, pittig (mild) en een heerlijke combinatie van texturen.
Het perfecte voorbeeld van comfort food meets smaaksensatie. Een favoriet bij ons thuis!
Op deze pagina vind je:

Ingrediënten
Sticky chili tofu noodles in 10 stappen
- Pers de tofoe en snijd in repen van maximaal 1 cm dik.
- Strooi maizena over een snijplank of bord en rol de repen er doorheen totdat ze helemaal bedekt zijn;
- Zet een wokpan op het vuur met een ruime hoeveelheid olie. Ik mix sesamolie en olijfolie.
- Als de olie kookt (kun je testen door een kruimeltje erin te gooien en te zien of het borrelt) voeg je (een deel van) de tofoe toe. Leg de repen gescheiden van elkaar in de pan, zodat ze niet gaan plakken.
- Bereid terwijl de tofu frituurt de saus. Combineer daarvoor water, rijstazijn, sriracha naar smaak, ketchup, suiker, sojasaus, en een grote teen knoflook (fijn gesneden).
- Snijd de groenten klein, inclusief de chilipeper.
- Als alle tofu gefrituurd is, leg je deze in een vergiet om uit te lekken. Het laatste restje olie in de pan kun je nu gebruiken om de sperziebonen, paprika, chilipeper en de helft van de bosui te wokken.
- Als je de groenten gewokt hebt, haal je ook deze uit de pan. In dezelfde wokpan - nu leeg - doe je een klein beetje olie, chilivlokken naar smaak, sesamzaad en de helft (van de helft) van de bosui. Giet daar nu de saus overheen en laat warm worden.
- Voeg nu 1 el water gemixt met 1 el maizena toe aan de saus in de pan, meng goed en laat de saus indikken (laag vuur).
- Klaar? Dan voeg je de tofu toe, meng je, voeg je de noodles toe, weer mengen en dan de groenten inclusief het laatste beetje bosui. Mix en serveer!
Tip: hoe pers je tofu? Haal je tofu uit de verpakking, wikkel het blok in een theedoek en leg het pakketje onder een stapeltje boeken. Laat het een kwartier tot half uur zo staan en je tofu is droog genoeg om mee te werken.