Kookmodus. Je scherm blijft aan.

Ragù pasta met een twist

De pasta waardoor zelfs de grootste vleeseters beginnen te twijfelen aan hun keuzes. Geintje natuurlijk, maar deze pasta is dus echt (écht) lekker. Eerst proeven, dan geloven. Oordeel zelf!

Op deze pagina vind je:

Placeholder pasta
Perfect voor elke gelegenheid

Deze ragù pasta is de ultieme pasta

"Zit hier een vleesvervangerin?" (spoiler: nee), "Ik zou niet raden dat dit vegan is" en "dit is een van de lekkerste pasta's die ik ooit gegeten heb, mag ik het recept?". Deze pasta is een hit bij elk diner, bij elke groep. Bij veganisten én vleesliefhebbers!

Dit is mijn favoriete recept om bij speciale eetgelegenheden tevoorschijn te halen. Met kerst, als je vrienden langskomen... Weinig werk, maar een grote impact.

Ingrediënten

Voor 6 personen.

Pasta al ragu in 10 stappen

  1. Verwarm de oven voor op 300 ºC.
  2. Doe de walnoten, champignons en bloemkool in de blender en maal fijn. Kies zelf hoe grof of fijn gemaald je de ingrediënten wil.
  3. Meng je gehakte ingrediënten met olie en zout. Doe het nu in de oven  voor 30 minuten.
  4. Snij nu een ui, 2 stengels bleekselderij en je wortel in kleine stukjes.
  5. Doe je gesneden groenten in een pan met olie en bak 2 minuten.
  6. Voeg nu de tomatenpasta en miso toe en laat verder roosteren.
  7. Giet de balsamico azijn erover en voeg dan de gehakte ingrediënten uit de oven toe, samen met paprikapoeder, gedroogde kruiden, 2 laurierbladeren, zout en peper naar smaak en 250ml-500ml kokend water.
  8. Laat dit minimaal 20 minuten pruttelen in de pan met de deksel erop. Hoe langer, hoe lekkerder.
  9. Kook in de tussentijd je 350 gram mafaldine pasta (of een andere pasta) al dente.
  10. Meng en serveer met (zelfgemaakte) parmezaanse kaas en rucola.

 

Tip: speciale gelegenheid? Kook de saus de dag van tevoren, dan is 'ie nóg lekkerder en hoef je op de dag zelf alleen je pasta te koken. Win-win!

Bekijk hier mijn andere hoofdgerechten.

Meer recepten arrow_circle_right