Kookmodus. Je scherm blijft aan.

Proteïne pannenkoeken

American pancakes, but make it voedzaam. Deze proteïne pannenkoeken zijn het perfecte ontbijt in het weekend. Of doordeweeks. Altijd, eigenlijk.

Fluffy, smaakvol en door te variëren in toppings nooit saai. Hoe heb jij je pannenkoeken het liefst in de ochtend?

Op deze pagina vind je:

Vegan Protein Pancakes 08

Plantaardige pannenkoeken voor de gains 💪

Heb je ooit van die heerlijk luchtige Amerikaanse pannenkoeken gehad? Stapel ze op, giet er siroop over en wat toppings op en je hebt een echt Amerikaans ontbijt. Maar ja, je hebt ook binnen no-time weer honger of een suiker crash. Niet ideaal.

Dat kan anders met deze plantaardige proteïne pannenkoeken. Dankzij de proteïnen zit je lange tijd vol en de hoeveelheid suiker heb je volledig zelf in de hand. 

En wil je nog gezonder? Ruil dan de bloem in voor meel. De pannenkoeken worden dan iets minder zacht, maar zijn nog steeds erg lekker!
 

Elke keer een andere variant

Hoewel ik doordeweeks vaak geen ontbijt eet - of laat in de ochtend een shake drink - wil ik in het weekend weleens uitpakken. Deze pannenkoeken zijn dan mijn go to. Één van de makkelijkste manieren om mijn vriend zijn bed uit te krijgen, en dat zegt wat.

Dit recept en de eindeloze variaties zijn ideaal als je op het laatste moment besluit pannenkoeken te bakken. Kies gewoon wat je in huis hebt!

Ga je voor chocolademousse, kokos yoghurt en blauwe bessen? Met frambozen en maple syrup? Met pindakaas en bananen? Of simpelweg met poedersuiker of kaneel? 

Smaakt allemaal goed, dus de keuze is aan jou!

Vegan Protein Pancakes 08

Ingrediënten

Bak proteïne pannenkoeken in 5 stappen

  1. Meng de plantaardige melk met de azijn of citroensap in een kom om vegan karnemelk te maken. Roer door en laat 5 minuten aan de kant staan.
  2. Meng in een andere kom de droge ingrediënten.
  3. Mix de natte ingrediënten nu met de droge en meng tot je een beslag hebt. Je kunt er voor kiezen hier ook wat vanillesiroop of een andere zoetmaker aan toe te voegen.
  4. Verhit olie in een pan, lepel een deel van het beslag erin en maak je pannenkoeken. Tip: wacht met het omdraaien van de pannenkoek tot je bovenaan kleine gaatjes ziet ontstaan.
  5. Stapel je pannenkoeken op, voeg je toppings toe en tast toe!

Bekijk hier mijn andere bakrecepten.

Meer recepten arrow_circle_right